Søker testpersoner til forskningsprosjekt

Andreas1

Andreas Aarseth Kristoffersen trenger 200 testpersoner til et forskningsprosjekt om kjærlighetsforhold.

Er du over 18 år og i et parforhold som har vart i minst en måned? Da kan du hjelpe forskere i jakten på kosehormonet.

Kjærlighet

Forskerne ønsker å utforske hvordan vi opplever et parforhold.

Jeg heter Andreas Aarseth Kristoffersen og er student ved profesjonsstudiet i psykologi. Jeg arbeider på forskningsprosjektet Oksidativt stress, hormoner og relasjoner. Prosjektet ledes av professor Leif Edward Ottesen Kennair og utforsker sammenhengen mellom biologiske markører og kjærlighetsforhold: Har hormoner, fødselshistorikk, personlighet og oksidativt stress betydning for hvordan vi opplever parforhold?

Andreas2

Testpersonene som deltar i prosjektet, må blant annet svare på et spørreskjema.

Forskningen foregår i en egen lab på NTNU Dragvoll. Her tester jeg personer som er i et parforhold. Først må testpersonene gjennomføre ulike oppgaver. Samtidig tas spyttprøver for å måle hormonnivåene. Deretter avgis urinprøve for å kunne bestemme nivåer av oksidativt stress og urinsyre. Testen avsluttes med fotografering av testpersonene. Bildene danner grunnlag for fysiologiske målinger. Og for ordens skyld: Testpersonene er fullt påkledd.

Prosjektet er et samarbeid mellom forskere ved NTNU og University of New Mexico. Samarbeidet gir mulighet til å utforske eventuelle kulturelle og/eller genetiske forskjeller mellom testpersonene i Trondheim og New Mexico.

Jeg trenger flere testpersoner til prosjektet, og oppfordrer interesserte om å ta kontakt. Kravene er du er over 18 år og er i et parforhold som har vart minst en måned. Og hva får du til gjengjeld? Jo, for det første vil du bidra til psykologisk forskning som kan gi oss økt innsikt i noen av livets viktigste områder: partnervalg og kjærlighetsforhold. Og for det andre får du en kinobillett og godteri som kompensasjon for tidsbruk. Testen tar totalt 95 minutter.

Andreas Aarseth Kristoffersen, student ved profesjonsstudiet i psykologi

15 tanker på “Søker testpersoner til forskningsprosjekt

  • Hei!

   Testen finner sted på Psykologisk Institutt (bygg 12 på Dragvoll) på nivå 4, rom 12483. Kart til rommet og mer informasjon om studiet finner du her: http://folk.ntnu.no/nicholgr/ 🙂

   Hilden Andreas Aarseth Kristoffersen

   Liker

 1. Hvilke genetiske analyser er det som ligger til grunn for de genetiske sammenligningene og hvorfor er det bare heterofile som får delta i studien?

  Liker

  • Hei!

   Det er ikke jeg som gjør de genetiske analysene, det blir for teknisk for meg å besvare, men vi samarbeider med en genetiker fra St Olavs Hospital. Utvalget er i utgangspunktet for lite til at vi skal kunne gjøre analyser på andre enn heterofile. Det er samtidig viktig i fremtiden å også gjøre studier av andre grupper, men for å få stort nok utvalg måtte man nok rekruttere spesifikt i den anledning også.

   Mvh Andreas Aarseth Kristoffersen

   Liker

 2. Hei!
  Jeg skulle vært med på forsøket i dag, men er dessverre syk. Jeg finner ikke noen kontaktinformasjon, men syns det er litt frekt å bare ikke dukke opp. Kan jeg komme en annen dag isteden?

  Liker

  • Hei!

   Det går selvfølgelig fint. Du må gjerne melde deg opp en annen dag som passer 🙂

   Mvh Andreas Aarseth Kristoffersen

   Liker

  • Hei!

   Ja, vi trenger flere testpersoner. Vi kommer til å søke om forlengelse av testingen, så jeg håper å fortsette med testing på nyåret. Mer informasjon om dette kommer 🙂

   Hilsen Andreas Aarseth Kristoffersen.

   Liker

 3. Tilbaketråkk: Trenger flere testpersoner i jakten på kosehormonet | Fakultet for samfunnsvitenskap og teknologiledelse

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s