Søker testpersoner til forskningsprosjekt

Andreas1

Andreas Aarseth Kristoffersen trenger 200 testpersoner til et forskningsprosjekt om kjærlighetsforhold.

Er du over 18 år og i et parforhold som har vart i minst en måned? Da kan du hjelpe forskere i jakten på kosehormonet.

Kjærlighet

Forskerne ønsker å utforske hvordan vi opplever et parforhold.

Jeg heter Andreas Aarseth Kristoffersen og er student ved profesjonsstudiet i psykologi. Jeg arbeider på forskningsprosjektet Oksidativt stress, hormoner og relasjoner. Prosjektet ledes av professor Leif Edward Ottesen Kennair og utforsker sammenhengen mellom biologiske markører og kjærlighetsforhold: Har hormoner, fødselshistorikk, personlighet og oksidativt stress betydning for hvordan vi opplever parforhold?

Andreas2

Testpersonene som deltar i prosjektet, må blant annet svare på et spørreskjema.

Forskningen foregår i en egen lab på NTNU Dragvoll. Her tester jeg personer som er i et parforhold. Først må testpersonene gjennomføre ulike oppgaver. Samtidig tas spyttprøver for å måle hormonnivåene. Deretter avgis urinprøve for å kunne bestemme nivåer av oksidativt stress og urinsyre. Testen avsluttes med fotografering av testpersonene. Bildene danner grunnlag for fysiologiske målinger. Og for ordens skyld: Testpersonene er fullt påkledd.

Prosjektet er et samarbeid mellom forskere ved NTNU og University of New Mexico. Samarbeidet gir mulighet til å utforske eventuelle kulturelle og/eller genetiske forskjeller mellom testpersonene i Trondheim og New Mexico.

Jeg trenger flere testpersoner til prosjektet, og oppfordrer interesserte om å ta kontakt. Kravene er du er over 18 år og er i et parforhold som har vart minst en måned. Og hva får du til gjengjeld? Jo, for det første vil du bidra til psykologisk forskning som kan gi oss økt innsikt i noen av livets viktigste områder: partnervalg og kjærlighetsforhold. Og for det andre får du en kinobillett og godteri som kompensasjon for tidsbruk. Testen tar totalt 95 minutter.

Andreas Aarseth Kristoffersen, student ved profesjonsstudiet i psykologi

15 tanker på “Søker testpersoner til forskningsprosjekt

  • Hei!

   Testen finner sted på Psykologisk Institutt (bygg 12 på Dragvoll) på nivå 4, rom 12483. Kart til rommet og mer informasjon om studiet finner du her: http://folk.ntnu.no/nicholgr/ 🙂

   Hilden Andreas Aarseth Kristoffersen

   Lik

  • Hei!

   Vi tester dessverre bare på Dragvoll.

   Hilsen Andreas Aarseth Kristoffersen

   Lik

 1. Hvilke genetiske analyser er det som ligger til grunn for de genetiske sammenligningene og hvorfor er det bare heterofile som får delta i studien?

  Lik

  • Hei!

   Det er ikke jeg som gjør de genetiske analysene, det blir for teknisk for meg å besvare, men vi samarbeider med en genetiker fra St Olavs Hospital. Utvalget er i utgangspunktet for lite til at vi skal kunne gjøre analyser på andre enn heterofile. Det er samtidig viktig i fremtiden å også gjøre studier av andre grupper, men for å få stort nok utvalg måtte man nok rekruttere spesifikt i den anledning også.

   Mvh Andreas Aarseth Kristoffersen

   Lik

 2. Hei!
  Jeg skulle vært med på forsøket i dag, men er dessverre syk. Jeg finner ikke noen kontaktinformasjon, men syns det er litt frekt å bare ikke dukke opp. Kan jeg komme en annen dag isteden?

  Lik

  • Hei!

   Det går selvfølgelig fint. Du må gjerne melde deg opp en annen dag som passer 🙂

   Mvh Andreas Aarseth Kristoffersen

   Lik

  • Hei!

   Ja, vi trenger flere testpersoner. Vi kommer til å søke om forlengelse av testingen, så jeg håper å fortsette med testing på nyåret. Mer informasjon om dette kommer 🙂

   Hilsen Andreas Aarseth Kristoffersen.

   Lik

 3. Tilbaketråkk: Trenger flere testpersoner i jakten på kosehormonet | Fakultet for samfunnsvitenskap og teknologiledelse

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s